Arvika Kanot & Turistcenter

Meny

Packa ryggsäcken

Vad ska jag packa?

En detalj som är mycket viktig men som en del fuskar med, är kläder. När man har tänkt sig en veckas semester i kanot så är man väldigt beroende av vilken typ av kläder man har med sig. Det är därför mycket viktigt att man är garderad mot väta, vind och kyla när man skall ge sig ut på en veckas kanottur. Beroende på vilken tid på året man kommer så får man anpassa kläderna därefter.

Under våren så kan det ofta vara ganska kallt under nätterna och de tidiga morgontimmarna då temperaturen kan sjunka ned under minus strecket. Detta medföljer att det kan upplevas som ganska kyligt i ett tält med sovsäck som inte håller måttet.

Under sommarmånaderna Juni, Juli och i början av Augusti kan man under de varmare perioderna sova utan sovsäck under bar himmel. På höstkanten d.v.s. slutet av Augusti, September och Oktober så blir det kyligare igen för att också övergå i regn och blåst under månaderna Oktober - November.Det är då väldigt viktigt att man prioriterar kläder som är vindtäta, vätebeständiga samt håller värmen.

Nedan följer en lista på personlig utrustning som kan användas som bas inför en kanottur.

Ett par stövlar,
ett par skor eller kängor,
4-6 par sockor,
4-6 par underkläder,
4-6 par T-shirts / skjortor,
2-3 par byxor,
ett par tjocka sockor, (Ull)
ett par shorts,
en vindtät jacka,
en varm tröja,
regnkläder,
mössa (tidig vår eller under höst) alt. solhatt,
handskar (tidig vår eller under höst)
träningsoverall,
badkläder,
solglasögon och sololja.
Tält, liggunderlag, sovsäck, toalettartiklar, myggolja, termos, tallrikar, bestick, mugg, snöre eller rem, ficklampa, kompass, fiskeredskap, kikare, kamera (packas i vattentät behållare)

Tips! Ta inte mer bagage än för en veckas vandring. De kläder som är med bör packas i vattentäta säckar eller vattentäta tunnor. Stora trälådor eller metall lådor är inte lämpliga att packa i.