Arvika Kanot & Turistcenter

Meny

Kanotturer

Området som vi arbetar i är en del av "The Swedish lake district" och är ett av Sveriges vattenrikaste, med många sjöar och älvar. Här finns ca 800km kanotleder. Vi kan erbjuda er 10 olika turer, allt från nybörjarturer till de mer krävande, för enskilda, familjer eller mindre grupper. Landskapet varierar från utpräglad vildmark till jordbrukslandskap från 1800- talet. Under kanotturerna finns det gott om möjligheter att att uppleva både natur och kultur. Det finns ett rikt djurliv med gott om bäver, älg och fåglar.

Kom gärna förbi, planera och få lite tips och råd från vår personal.

Kanotturerna startar antingen direkt från vårt center i Arvika eller efter transport till särskild startplats.

Transport av utrustning och personer, från vårt center till startplatsen gäller för turerna B, C, D, F, G, H, I och J.

För att kunna njuta och ta del av din vistelse hos oss på bästa sätt bör du var i god form. Du kommer befinna dig i naturen och under den tiden klarar du dig på egen hand. Vi försöker självklart hjälpa dig med att anpassa den tur du är intresserad av om du tex skulle vilja förkorta eller förlänga den!

Även du som har med din egen kanot är välkommen att besöka vårt center. Vi informerar gärna om kanotleder och hjälper till med kartor och utrustning. Om du tänker företa längre kanotturer i vårt område, kan du lämna din färdplan hos oss - för din egen säkerhet och din familjs trygghet.

Maximun 3 kanoter/6 personer per sällskap